Bladkrans med vaniljekrem

Nok til to kranser.

Deig:

500g mel
50g fersk gjær
100g sukker
2 egg
2 dl melk
100g smør
1 ts kardemumme
1/2 ts salt

Fyll:
Smør til å smøre deigen
Vanlijekrem (bruk halvparten av væsken som står for å lage vanlijesaus)
Kanel
Sukker

Slik gjør du:
Ha gjær i en bolle
Smelt smør og ha i melken så det blir ca 37 grader ha det så oppi til gjæren som skal løses opp i væsken
Ha i egg, sukker, salt, kardemumme og mel (pass på at deigen ikke blir for hard) i og elt til en smidig deig.

La deigen stå til heving i 1 time

Elt ut til to pølser og kjevle dem ut til rektangler, smør på smør, ha på vanlijekrem, kanel og sukker på og rull den inn forsiktig så ikke vaniljekremen tyter ut.

Stek på 200 grader i 15 minutter

La den avkjøles litt, men server den gjerne med kaffe eller espresso mens den fortsatt er lunken 🙂

bladkrans og espresso

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *