Ketsjup

Du kan lage den naturelle, eller tilsette en ekstra smak, som vi gjør her med en dært karri.
1 boks flådde tomater, gjerne plommetomater
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
4 ss brunt sukker
4 ss rødvinseddik
1 ts karri
salt, pepper

Finhakk løken og stek den i litt olje på litt under middels varme et par minutter. Finhakk hvitløken. La den og tomnatpuréen steke noen minutter til. Ha i tomatboksen og sukkeret. La det småkoke en drøy halvtime, til det begynner å tykne. Mos tomatene av og til med en gaffel. Kjør det så til en jevn mos med stavmikser. Smak til med eddik under småkoking og avslutt med karri, pluss litt salt og pepper.Du kan ta det helt rolig, ingen skal se på deg som en taper selv om du bare fikk tid til å raske med deg en pakke Grillos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *