Krumkaker – julekaker som kan fylles med noe godt

Krumkaker

Ca 30 stk.

Ingredienser:
3 egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
150 gram smør
1/2 ts. vaniljesukker
1/4 ts. kardemomme
1/2 – 1 dl kaldt vann

Slik gjør du:

  1. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis mens du smelter smøret
  2. Bland i hvetemel, vaniljesukker og kardemomme
  3. Ha i avkjølt smeltet smør og bland det inn til en glatt røre
  4. Ha i «passe» med vann, 1/2 dl og ha i litt mer om du mener det trengs i forhold til en passe flytende røre
  5. La røren svelle i ca 30 minutter
  6. Varm Krumkakejernet
  7. Ha i en god spiseskje røre i et usmurt jern
  8. Press godt sammen så krumkakene blir fine og tynne
  9. Hos meg tok det ca 20 sekunder å steke hver krumkake
  10. Ta ut den ferdige platen og rull den rundt en «krumkakepinne» eller ha den i en kopp eller bolle og avkjøl der mens du steker neste

Nyt krumkakene som de er eller fyll dem med multekrem eller annet godt!

Krumkake som avkjøles

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *