Laks i urtesaus

Til 4 personer

Ingredienser:
Ca 800g laksefilet
Saften av ½ sitron
Salt og pepper
2 finhakede sjalottløk
1 vårløk eller ½ purre, finhakket
2 ss smør
1 dl hvitvin eller kyllingbuljong
2 dl fløte
4 ss hakket grønt, gjerne persille, gressløk, basilikum eller sitronmelisse

Fremgangsmåte:
Skjær fisken i serveringsstykker. Dynk dem med sitronsaft og dryss på litt salt og pepper.

Fres sjalottløk og vårløk til de er blanke. Hell over hvitvin/buljong o fløte. La det få koke inn reduseres) til det begynner å få sausekonsistens. Tilsett det grønne og la alt koke sammen et par minutter.

Legg fiskestykkene i sausen og la fisken dampe under lokk, over svak varme til den er kokt. Det tar 4-6 minutter avhengig av tykkelsen.

Serveres direkte fra pannen med nykokt pasta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *