Laksesuppe (Arne Brimi’s)

4 porsjoner

8 dl laksekraft (helst uten salt)
1 dl crème freíche
200 g laks i små terninger
1 dl tørr hvitvin
75 g gulrot i strimler
75 g brokkolibuketter (små)
75 g agurkstrimler (tynne)
Litt dill til pynt salt og pepper

Kok opp kraften og pisk in crème freíche, smak til med vin, salt og pepper. Forvell grønnsakene raskt i kokende vann med litt smør (ikke agurken). Skjær laksekjøttet i meget små terninger og fordel dem i 4 suppetallerkener sammen med grønnskakene. Slå den kokende suppen over laks og grønnsaker. Pynt med dill, server med pariserloff.

Suppen er faktisk veldig lettvind å lage, du kan lage alt ferdig tidelig på dagen og så koke opp suppen og ha den over ved servering, praktisk dersom du skal lage til mange personer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *