Marinerte kamskjell

Dette er en forret som er utrolig god, en av mine favorittmetoder for å tilberede kamskjell. Kamskjell er en av sjøens goder og passer godt her som en egen forret eller sammen med annen sjømat for en sjøtallerken

1-2 kamskjellmuskler til hver.
Litt koriander og appelsinskallstrimler til pynt.

Marinade

1 dl tørr hvitvin (eller eplemost (hørt sånn tull))
2 ss olivenolje
saften av 1 sitron
saften av ½ appelsin
koriander
tynne strimler av appelsinskall
1/3 ts hvit pepper, salt.

Bland marinaden i en pose/boks m/lokk.  Rist sammen.  Legg i kamskjellene og la ligge min.1 time.

Serveres i skjell eller på tallerken.  Kamskjellene i tynne skiver, et par teskjeer med marinade og pynt med frisk koriander og strimler av appelsinskall. (Husk at appelsinene må vaskes godt for å få bort det bitre utenpå skallet)

Drikke
En Chardonnay fra Australia er rimelige og gode. Denne retten krever litt fyldige og runde viner. Skal man virkelig slå i bordet, prøv en Chablis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *