Rabarbrachutney

Rabarbra fra hytta

Rabarbra

Ingredisenser til rabarbrachutney

Ingredisenser til rabarbrachutney

 

 

 

 

 

Det er en liten oppskrift som holder til 2 glass, selv tripplet jeg den

500 g rabarbra
1 stor løk
1 neve rosiner
2 dl epleeddik
250gr sukker
2 ss revet frisk ingefær
3 ts malt koriander
1 ss hele pepperkorn (ikke hel pepper, men korn)

Kutt rabarbraen i småstykker og finhakk løken.

Ha alt i en kjele, kok opp, rør og ls småkoke uten lokk til massen blir tyktflytende.

Når chutneyen er passe tykktflytende (og ikke ser helt delikat ut) er den klar.

Fyll chutneyen på varme glass – viktig, er ikke glassene varme nok vil de sprekke!

Slik chutney kan krydres etter smak.  Passer til all slags mat, særlig stekt kraftig kost elle grytemat – prøv den til indisk.  Fisk og vilt også.  Passer som erstatning for syltetøy på brødskive – sammen med ost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.