Scampi i Newbourg

Det er dyrt med sjøkreps, men til tider skal man unne seg noe ekstra godt, dersom du kjøper frosne sjøkreps komer du litt ned i pris, pass bare på at de tiner langsomt. Dette blir en flott sjømat måltid og en middag som du kan huske.

4 porsjoner
Ca 24 sjøkreps uten skall (kun halene brukes)
Ca 1 dl madeiravin (Malmsey er best til denne)
2 ts tomatpuré
5 dl fløte
1 eggeplomme
Olje
Brukes det store sjøkreps er det nok med bare 2-3 pr. person.

Ha olje, salt og pepper i en sautépanne. Fres sjøkrepshalene raskt ca i 1 minutt. Ha så i vinen og kok opp. Tenn på og la flammen brenne ut. Ta opp krepsene. Ha i tomatpuré, visp den ut godt. Fyll på med fløten og la det hele koke ned til omtrent halvparten til den tykner. Ta pannen fra varmen. Visp i eggeplommen og ha i krepsene igjen. Smak til med salt, pepper og evt. med mer vin. Serveres med kokt ris (Basmatiris kokt med buljong og sjalottløk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *