Sjøtunge pimiento

Sjøtungen blir vurdert som en eksklusiv matfisk, og superlativene denne fisken har fått av matskjønnere er mange.

4 porsjoner

8 sjøtungefileter (kan også bruke smørflyndre eller annen flatfisk)
4 dl fiskekraft
Ca 1 dl Noilly Prat (pollisten àVermut – Annen sterkvin)
4 dl fløte
1 eggeplomme
Litt sitronsaft
Grovhakket pimiento (paprika)
Hakket persille

Filetene rulls sammen og legges i en sutepanne. Ha i vin og fiskekraft. La fisken trekke på lav varme med lokk i 2-3 minutter. Ta fisken opp og reduser kraften til ca. halvparten. Ha i fløten (spar litt) og la den koke til den tykner litt. Rør ut eggeplommen i resten av fløten og visp den inn i sausen som nå får en fin konsistens. La det hele komme til kokepunktet, smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilslutt ha i fiskestykkene og dryss over pimiento samt hakket persille.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *