Stekt breiflabb med peppersaus

Breiflabb er en lite brukt fisk, selv bruker jeg den alt for lite! Det er en utrolig flott fisk som er hvit og fin i kjøttet. Breiflabben kalles også «sjødjevel», «havtaske» og «kotelettfisk». Breiflabben er en god matfisk. Den forekommer langs hele norskekysten, ned til 2000 m dyp.

4 porsoner
700-800 g breiflabbfilet
Smør til steking
Salt og pepper

Saus
1 løk
2 røde paprika
Olivenolje
3 ss Cognac
1 dl hvitvin
3 dl fiskekraft
4 dl fløte
3 ts blandet pepper
3 ss persille
Salt og pepper

Stek fisken hel i olje eller smør. Til sausen kuttes løk og paprika i små terninger. Varm olje i en kjele. Stek løk paprika og grovmalt pepper gyllent. Tilsett Cognac og sett fyr på den. Hell på hvitvin når flammen har lagt seg. Kok inn til bare en fjerdepart er igjen. Tilsett fløte og fiskekraft og kok videre til sausen begynner å tykne. Kan jevnes med maisenna. Smak til med salt og pepper. Hakk persille og tilsett rett før servering. Anrett fisken oppskåret i skiver oppå sausen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *