Thai biffsalat

Thailandsk biffsalat
(2 store porsjoner)

Ferske grønnsaker og en spicy marinade gjør dette til en frisk og god rett

Ferske grønnsaker og en spicy marinade gjør dette til en frisk og god rett

5-700 gram oksefilet
1/2 agurk
ca 250 gram (en liten kurv) cherrytomater
3/4 rødløk
3 store vårløk
1-2 Pak Choi
to store never finhakket koriander
en neve (prøv med to) finhakket mynte (jeg har peppermynte i hagen så jeg bruker det)

Dressing og marinade:

2 dl limesaft (5-7 stk)
3 ss østerssaus
3 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
5 ss brunt sukker
1,5 stor rød chili – finhakket med frø
3 ss ingefær – finhakket
3 fedd hvitløk – finhakket
Roten av 3 korianderstilker – finhakket
1 sitrongress – banket flatt og finhakket
1ss sesamfrø
1ss sesamolje

Du får kjøpt fersk korriander med rot hos en den innvandrerbutikker

Du får kjøpt fersk korriander med rot hos en den innvandrerbutikker

Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det raskt i pannen. La kjøttet hvile og tørke på noe papir så kjøttet blir tørt. Legg det så i en skål og hell marinade over og la det stå så lenge som du har tid til. Bland sammen grønnsaker og urter – og legg så tynne strimler av kjøttet på toppen. Hell over resten av dressingen til slutt.

Denne salaten er inspirert av lekkermunn.com og en artikkel på dagbladet.no/magasinet om Sitrongress

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *