Tournedos Rossini

Tournedos er midtstykket på indrefileten på oksen. Hvis man starter med å skjære indrefileten i biffer fra den tynneste enden heter det første lille stykket Filet Mignon, som er den tynne spissen på fileten. Brukes til liten biff eller til sauté, f.eks Biff Stroganoff. De neste biffene heter Tournedous, og blir skåret fram til der indrefileten er jevnt like tykk. Den mest eksklusive delen heter Chateubriand og er midtstykket av fileten. Den blir ofte skåret ut som et 400 g stort stykke, og servert til to personer.

4 porsjoner
4 Tournedos (indrefilet)
4 skiver gåselever
4 baconskiver
Salt, pepper
Madeirasaus
Glasserte løk

Ha en baconskive rundt hver tournedos og stek dem i brunet smør. Server med madeirasaus og garnityr etter ønske samt en skive gåselever på hver tournedos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *