Alfabetisk listing av kategorien Oppskrifter

Etter en del om og men har jeg funnet ut hvordan jeg kan liste ut en gitt kategori i wordpress (som jeg bruker her på siden) for å vise en kategori alfabetisk. Jeg vet at det ikke er den optimale løsningen da den må fikses for hver oppgradering, men når jeg får tid skal jeg se på dette også 🙂

Slik det er nå har jeg lagt til følgende kode i filen «category.php» rett etter get_header();

if (is_category(‘Oppskrifter’))
{
$posts = query_posts($query_string .
‘&orderby=title&order=asc&posts_per_page=-1’);
}

Dette gjør at denne kategorien sorteres alfabetisk – da er vi halvveis!

Neste skritt er i filen «loop.php» der jeg rett før visning av «alle andre poster» kommer:

?php /* For å vise kategorien oppskrifter */ ?>
<?php elseif ( is_category(‘Oppskrifter’)) : ?>
<div><a href=»<?php the_permalink(); ?>» title=»<?php printf( esc_attr__( ‘Permalink to %s’, ‘twentyten’ ), the_title_attribute( ‘echo=0’ ) ); ?>» rel=»bookmark»><?php the_title(); ?></a></div>
<?php /* How to display all other posts. */ ?>

Siste linjen er den linjen som står i malen fra før av og er grei å finne i denne filen.

Da gjenstår kun «styles.css» for å legge inn det utseende som er ønskelig… her ble det som følger:

div, a, .entry-title-alpha-list{
font-size:1em;
text-decoration: none
}

Da er alt på plass og jeg tar gjerne tilbakemeldinger på hvordan jeg kan f.eks. beholde h2 taggen for linken til innleggene uten å måtte ha så mye space som be ble da og andre ting dere ser som kan være til hjelp for meg.

One Comment:

  1. Nå fant jeg en plug-in som gjør akkurat dette. http://web-argument.com/2008/11/02/wordpress-alphabetical-list-plugin/ lar deg velge hvilke(n) kategori du ønsker listet opp alfabetisk og lar de andre være etter dato. Først aktiveres den og setter alt til alfabetisk, men så fort du velger en kategori så stemmer alt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.