4 porsjoner
3 store andebryst
Salt og pepper
4 fersken (ferske)
1,5 ss honning
2 ss smør
250g frisk spinat
1 hvitløksfedd
Olje
Rut opp svoren. Gni inn salt og pepper.
Stekes med fettsiden ned til sprøtt fett. Snu brystene og øs over stekefett av og til.
La hvile i ca.10 ,min før de skjæres opp.
Del fiken i 2 og stek de i en middelsvarm panne med smør og honning. Stek m/snittflaten ned. La de ligge i pannen til de er møre.
Fest hvitløk båt til en gaffel og ha spinaten i en varm stekepanne med olje. Rør rundt med hvitløksbåten. (må serveres med en gang ferdig)
Sursøt kryddersaus.
3 dl innkokt andekraft eller sjysaus fra pose.
2,5 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
2 ss sherryeddik eller rødvinseddik
2 stjerneanis
1 kanelstang
Salt og pepper
Fett fra stekepannen. Smelt sukkeret til lys karamell i en litenkasserolle. Tilsett eddiken og la det koke til det meste av væsken er fordampet, da forsvinner råsmaken av eddiken. Tilsett kraft el. Sjysaus og krydder og la det småkoke 5 min. Smak sausen til med salt og pepper. Når du har stekt andebrystene tilsetter du noe av stekefettet i sausen.
Sil sausen før servering.
(Jeg lagde sjysaus etter pakken og tok alt det andre i og lot det stå og småkoke en stud mens vi spiste forrett)