De fleste spiser ribbe til jul, men det kan absolutt anbefales til sommer og flere ganger i året…. Det smaker helt fantastisk og dersom du er ute etter en ny vri på ribba så kan denne anbefales, til jul, fest og når som helst på året. Denne ble brukt til et av «guttas julebord» med stort hell. Den er også servert på sommeren og er alltid god og blir godt mottatt.
Denne trenger du ikke å krydre dagen før, men det er lettere å få sprø svor om den saltes med godt med salt dagen før, pepper er heller ikke å forakte.
Originalt finnes denne på Matprat
4 Porsjoner
(Skaler opp med mer krydder og beregn 500g ribbe pr. pers)
2 kg tynnribbe
1 ts salt
2 ts chilipulver
1 ss malt spisskummen
20-30 g finhakket frisk ingefær
saften av 2 stk lime
Kraft:
10 båter hvitløk
2,5 dl appelsinjuice
1 hel kanelstang
1,5 dl saltredusert soyasaus
1/2 liter hvitvin
1 hønsebuljongterning
Dressing:
1 ss riseddik
1/2 ts sesamolje
1 ss soyasaus
2 ts finhakket frisk ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Kålsalat:
1/2 finsnittet hodekål
1 grovrevet grønt eple
1 rødløk i tynne skiver
2 ts finhakket frisk koriander
1 rød chili i tynne skiver
4 ss cashewnøtter
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 230 grader så den blir varm
- Kok opp kraft og hell opp i formen med ribba som er ferdig krydret (mest på undersiden, men også oppå) som ligger på rist eller annet så den ikke bader for mye i kraften
- Dekk til med aluminiumsfolie
- Sett midt inn i ovnen ca 45 minutter for at svoren skal blåses opp
- Ta av aluminiumsfolien og sett temperatur på ovnene til 200 grader og stek videre i ca 2 timer
- Lag dressing og salat



Ribbesvor sprø og god

Asiatisk ribbe med sprø svor og klar til servering