Vi har en tradisjon for å invitere venner til bacalao en gang i året og den faller godt i smak. Så godt en av storspiserene ønsket seg oppskriften – så da kan det jo være at andre også ønsker å prøve seg på denne enkle, men veldig gode retten!
4-5 personer:
1kg klippvisk (vannes ut i ett døgn, skift vann 1 gang underveis)
ca 800 g potet i skiver
4-5 store løk i ringer
4-5 spansk pepper (små tørka chili, knuses oppi gryta)
300 g tomatpuré
2 bokser pimientos ( hermetiske paprika, deles i biter)
4 dl vann
2,5 dl olivenolje
1 glass sorte oliven
Start med olje i bunn av gryta, så legger du lagvis fisk, potet, løk, pimientos, i flere omganger hvis det rekker.
Fyll etter med vann/olje/tomatpuré blanding underveis.
Oliven kan du ha oppi mot slutten av koketiden.
Kok opp og la det deretter småkoke i ca 1 time.
Lykke til – håper det faller i smak:-)