Blåbærpochert pære med grand mariner sabayonne

4 pærer
7 dl vann
300 g sukker
300 g blåbær

Skrell pærene og del dem i to, fjern kjernen. Kokes opp med vannet, sukkeret og blåbærene til pærene er møre. Ca. 40 minutter. La de kjøles ned før servering.

Souce sabayonne
3 eggeplommer
50 g sukker
1 dl søt hvitvin
2 cl grand mariner

Visp eggeplommene, sukkeret, vinen og likøren over vannbad til sausen tykner. Fjern den fra varmen og pisk til den blir kald. Smak den til. Sausen fordeles på tallerkener.

Skjær pærene i vifteform og legg dem på sausen, pynt med sitronmelisse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.