Nok til to små kranser, eller en stor 🙂
500g mel
50g fersk gjær
100g sukker
2 egg
2 dl melk
100g smør
1 ts kardemumme
1/2 ts salt
Fyll:
Smør til å smøre deigen
Vanlijekrem (bruk halvparten av væsken som står for å lage vanlijesaus)
Kanel
Sukker
Slik gjør du:
Ha gjær i en bolle
Smelt smør og ha i melken så det blir ca 37 grader ha det så oppi til gjæren som skal løses opp i væsken
Ha i egg, sukker, salt, kardemumme og mel (pass på at deigen ikke blir for hard) i og elt til en smidig deig.
La deigen stå til heving i 1 time
Elt ut til to pølser og kjevle dem ut til rektangler, smør på smør, ha på vanlijekrem, kanel og sukker på og rull den inn forsiktig så ikke vaniljekremen tyter ut.
Stek på 200 grader i 15 minutter
La den avkjøles litt, men server den gjerne med kaffe eller espresso mens den fortsatt er lunken 🙂