Bladkrans – min signatur bakst


Ingredienser

(til 1 bladkrans)

1 egg
100g smør
3,5 dl melk (jeg bruker laktosefri lettmelk)
50g fersk gjær (bruker ikke mer når jeg dobler oppskriften som jeg stort sett gjør)
1 dl sukker
1 ts. kardemomme
0,5-1 ts hornsalt (ikke nødvendig, men prøv med så får du ekstra luftig bakst)
ca. 500g siktet hvetemel (jeg måler aldri melet, men har i til rette konsistens)

Fyll
Romtemperert smør (usikker på mengde, men kanskje 50-100g pr krans
Sukker
Kanel

Topping
Egg til pensling
Perlesukker

Fremgangsmåte

Bladkrans – hvordan lage den 🙂
  1. Smelt smøret
  2. Ha litt av melken i bakebollen sammen med alt annet bortsett fra melet
  3. Hell melken i smøret så temperaturen synker til ca 37 grader (du dreper gjær om det er for varmt)
  4. Hell melk og smør i bollen med alt det andre
  5. Rør rundt til en røre
  6. Ha i mesteparten av melet og bland til en deig, spe mer mer mel til du oppnår rette konsistens

Heves i ca 1 time

Rull ut i en pølse
Kvele den ut til et rektangel
Smør med smør
Strø over kanel
Strø over sukker
Rull inn og la endede møtes
Flytt over på stekeplate med bakepapir
Klipp inn til nesten bunnen med en vinkel i annen hver retning (se video)
Pensle med egg
Strø over perlesukker
La den gjerne heve i 30 minutter før den stekes

Stekes på 200 grader (over og undervarme) i ca 13-16 minutter avhengig av preferanse. Anbefaler å sjekke ved 13 minutter og evt. legge inn et bakepapir om den starter å bli for mørk.

Bare å nyte fersk gjærbakst!


2 kommentarer til “Bladkrans – min signatur bakst”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *