Bordeaux vinsmaking utenom det vanlige

Legendariske viner i en fantastisk smaking.

legendariske viner i en fantastisk smaking. 1976 Montrose – 1979 Maison Blanche – 1982 Palmer – 1982 Talbot 1999 Kirrwan – 1999 La Louviere – 1999 Domaine de Chevalier – 1999 La Tour Haut-Brion ,2004 La Grange Neove, 2004 Gombaude Guillot, 2004 Pontet Canet, 2004 Montrose.

Vin er noe de fleste har et forhold til og smaken er individuell. Jeg har laget meg noen notater fra en utrolig vinsmaking med gode viner fra Bordeaux. Dette er viner som ikke er lett å få tak i og skatter som jeg var så heldig å få dele med gode venner. Smaksnotatene er mest for egen del, men om det er andre som også får noe ut av å lese dette er det jo hyggelig. Vi delte smakingen inn i tre «Flights» der vi smakte på fire og fire viner. Vinene som blir beskrevet er legendariske viner i en fantastisk smaking. 1976 Montrose – 1979 Maison Blanche – 1982 Palmer – 1982 Talbot 1999 Kirrwan – 1999 La Louviere – 1999 Domaine de Chevalier – 1999 La Tour Haut-Brion ,2004 La Grange Neove, 2004 Gombaude Guillot, 2004 Pontet Canet, 2004 Montrose. Så gled dere!

Flight 1:

Legendariske viner

Legendariske viner i en fantastisk smaking:
1976 Montrose – 1979 Maison Blanche – 1982 Palmer – 1982 Talbot

1976 Montrose

Duft: Blyantspiss, rypeblod, mørkt blekk, fyldig, lær og sjokolade
Farge: Mursteinsrød
Smak: Røde frukter, tanninstrukturen god integrert, men fortsat der. Slank
Poeng: 90

1979 Maison Blanche

Duft: Kork, noe frukt
Farge: Dyp murstein
Smak: Noe frukt bak korken
Poeng: –

1982 Palmer

Duft: Sedertre, blyantspiss, kirsebærsten
Farge: Murstein
Smak: Frisk, slank, litt bringebær, meget elegant, villt – så god at jeg kjente en tåre presse på… At vin kan få frem slikt var inntil denne vinen utrolig i ordets rette forstand.
Poeng: 94

1982 Talbot

Duft: Svak blyantspiss, kalk, hint av lakris
Farge: Dyp murstein, brun
Smak: Slank, lyse bær, noe integrert bitterhet
Poeng: 91

Flight 2:

Fantastiske viner i en herlig vinsmaking

En herlig samling gode viner:
1999 Kirrwan – 1999 La Louviere – 1999 Domaine de Chevalier – 1999 La Tour Haut-Brion

1999 Kirrwan

Duft: Fyldig, blåbær, blyantspiss
Farge: Rubinrød, lite brunpreg
Smak: Fyldig mørke bær, spiss, integrert og myk stil
Poeng: 90

1999 La Louviere

Duft: Søtlig vanilje (ikke spansk preg, men fortsatt vanilje), blomster, etter luft mer villt
Farge: Tett rød, lys brun
Smak: Fløyelsmyk, dyp med røde bær, tanniner er integrert. Kort
Poeng: 88

1999 Domaine de Chevalier

Duft: «Pungent» kraftig duft, ecalypsus, terakotta, brent eik
Farge: Dyp – tett rød, lys brun
Smak: Frisk, metallisk, flink, mørke kirsebær
Poeng: 92

1999 La Tour Haut-Brion

Duft: Noe stangselleri, lyse røde frukter, flint
Farge: Dyp rubinrød, lys brun
Smak: Elegant, røde frukter, rips, noe bitterhet… elegant
Poeng: 93

Flight 3:

Fantastiske viner: 2004 La Grange Neove - 2004 Gombaude Guillot - 2004 Pontet Canet - 2004 Montrose

Fantastiske viner med utrolig potensial:
2004 La Grange Neove – 2004 Gombaude Guillot – 2004 Pontet Canet – 2004 Montrose


Her hadde vi nytt godt av vinene før og de er veldig unge fortsatt så jeg føler meg ikke kompetent til å se potensialet i disse kvalitetsvinene, derfor kun notater uten poeng eller poeng not available (NA).

2004 La Grange Neove

Duft: Fyldig søtlig preg, mørke bær og lær
Farge: Dyp mørk rød, svakt brun
Smak: Svak bitterhet, frisk, noe rpis, lær, tanninrik
Poeng: NA

2004 Gombaude Guillot

Duft: Mørke bær, svakt sedertre
Farge: Rubinrød, svak rosa kant med noe brun preg
Smak: Solbær, frisk frukt, tanniner
Poeng: NA

2004 Pontet Canet

Duft: Frisk, pepperaktig, pinjekjerner, blyantspiss, rund
Farge: Dyp rød, svak rosakant, ikke antydning til brun
Smak: Solbær, friske, tanniner, tørker ut munnen, herlig integrert og stram tanninstruktur, balansert
Poeng: NA

2004 Montrose

Duft: Mye lukt, plomme, svakt sedertre, mandel
Farge: Dyp rød, mørk lilla kant, ikke antydning til brunt i kanten
Smak: Fløyel, svak solbær, utrolig balansert, nydelig
Poeng: NA men her er potensialet veldig bra!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.