Coq Au Vin eller «hane i vin» som det oversettes til, er en nydelig rett som kan brukes til fest eller som noe godt en helg – ofte godt i den mørke tiden, høst eller vinter, gjerne i påsken. Det er en rett med mye smak og den blir etter min mening best dersom man bruker kylling og ikke hane som egentlig skal benyttes. Selv syntes jeg hane blir litt seigt i forhold til kylling og det er også veldig lettvindt om man bruker kyllingbryst.
Til 4 personer:
1 broiler eller 4 til 5 kyllingbryst
3 ss hvetemel
1-2 ts. Paprikapulver
1 ts. salt
½ ts pepper
Bland alt det tørre i en plastpose, skjær kyllingen i biter og ha oppi og bland sammen.
1 pk. bacon i terninger
Når det er lett stekt, ha i smør om det trengs.
Bitene med kylling brunes
Ha i 12 små løk – sjalottløk
200 gr. sjampinjonger
2 fedd hvitløk
½ ts. timian
Oregano
5 dl. rødvin (skal egentlig bruke den samme vinen man serverer til, men dette blir ofte litt dyrt, så en billig rødvin går helt fint ann å bruke – det gjør jeg.)
Dryss over persille før servering (Ikke helt nødvendig, men gjør retten mer delikat og så smaker det godt med fersk persille.)
Kokes i ca. 40 min.
Vinforslag:
Denne retten kommer egentlig fra Frankrike og da området Burgund så en Pinot Noir derifra er et godt valg.