Dette er en nydelig dessert som passer godt for de som liker det søte og de som ønsker en lett dessert etter en middag.
4 porsjoner
2 Kiwi
1 Banan
2 Appelsiner
20 Blå druer
10 Friske jordbær
200g melon, honning- eller cantaloupmelon
2 ss hakket, frisk sitronmelisse
1/2 sitron
Sukkerlake
2 dl vann
1 dl sukker
1 ss hakket, frisk sitronmelisse
Kok opp vann og sukker med sitronmeliss. Avkjøl laken og sil den etterpå.
Vask fruktene, skrell dem og skjør alt i pene biter. Lag fileter av appelsinen ved først å skjære av ytterskallet. Skjær så mellom de naturlige hindene som skiller båtene. Slik får du renere fruktfileter av appelsinen.
Bland fruktbitene i sukkerlaken og tilsett haket, frisk sitronmelisse. Smak til med sitronsaft.
Salaten bør nytes samme dag den tilberedes, men er også god dagen etter.
Drikke
Det viktige med en fruktsalat er at fruktene smaksmessig passer god sammen og at sukkerlaken ikke er for søt. Laken skal inne overdøve smaken av fruktens naturlige sødme og friskhet. Desserten krever en frisk, fruktig og ikke alt for søt hvitvin. En flott kombinasjon får vi med en Moscato d’Asti eller Asti Spurmante fra Italia. En ung og frisk sauternes egner seg også godt, det samme gjør en tysk Riesling beerenauslese. Østerrikske utgaver har en tendens til å bli litt for kraftige. Det er viktig ikke å overkjøre de delikate fruktaromaene.