G-suite, tidligere kjent som Google Apps

g-suite_google-appsVi skal i gang med G-suite etter hvert her på jobben og starter med Google Drive. Dette er en del av G-suite og gjør det enkelt å dele filer oss i mellom, men enda viktigere med eksterne partnere. Det er gitt utvalgte brukere tilgang for å teste dette og legge inn en type kontrakter der vi samarbeider med eksterne partnere.

Grunnlaget

Vi har gjort en kobling med Google sine tjenester ved å bruke samme pålogging internt som vi har hos Google. Vi gir tilgang på brukernivå i bedriften (med ActiveDirectory) og brukere opprettes og fjernes hos Google etter behov. På den måten trenger vi ikke å administrere ansatte nok et sted. Veldig spennende dette her!

Problemet er som før – og må adresseres

Vi kan enkelt opprette mapper som er tilgjengelige for alle i Confex. Akkurat som på et filområde, men da må vi være logget på nettverket ved å være på kontoret eller via VPN. Forskjellen er at med Google Drive vil vi alltid kunne koble oss til filene og tilgang i skyen tilgjengelig hvor enn vi er. Vi vil da også kunne dele en mappe eller en fil for å samarbeide med personer utenfor vår organisasjon på nettet og samarbeide og skrive i samme dokument. Når avtalen er endelig, kan vi fjerne skrivetilgangen, eller til og med flytte hele avtalen. Som dere ser av bildet under er det mange tjenester vi kan ta i bruk etter hvert, men vi starter med fildelingen gjennom Google Drive. Her ser vi en forskjell i den økonomiske modellen i forhold til Box.net som krever lisensierte brukere for eksterne brukere også.

G-suite, tidligere kjent som Google Apps for work dekker mange gode tjenester.

G-suite, tidligere kjent som Google Apps for work dekker mange gode tjenester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.