Gazpacho- spansk grønnsakssuppe

12 porsjoner
3 sjalottløk, grovhakket
6 paprikaer, grovhakket
9 tomater, grovhakket
3 dl olivenolje
3 ss tomatpuré
6 båter hvitløk, finhakket
2 hakkede chili (jeg brukte med frø)
1½ squash i biter
6 dl tørr hvitvin (jeg brukte en Soave)
3 små bokser hakkede tomater
1 plante frisk basilikum
2 ts. Sukker
Salt og pepper

2 Comments:

  1. Måste man ha vin i? Gazspacho är en av mina favoriträtter men jag har aldrig ätit eller lagat den med vin 🙂 Blir det mycket bättre?

    • Heisan Andreas, hyggelig med kommentarer!
      Du må nesten prøve deg frem for å finne ut hva som passer deg best da vinen får frem en friskhet i retten syntes jeg. Ofte står det at man kan erstatte hvitvin i oppskrifter med eplejuice, men det blir etter min mening aldri like godt da vinen har mer syre i seg. Jeg tror det er denne syren som gir den friskheten som jeg mener er så god.

      Du får lage en porsjon av denne oppskriften (skalert ned kanskje?!?) og en porsjon av en oppskrift du liker godt og si hva du mener og ikke minst er det moro å høre hva du mener er forskjellen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.