Google+ og søkeresultatene SERP

google+ logoJeg har en god stund hatt en konto på goolge+ og syntes det er interessant hvordan søkeresultatene min endrer seg om jeg er innlogget eller ikke. Tidligere var dette et resultat av om man var logget inn på google kontoen, men nå er man oftere innlogget. Det kan på meg virke som at søkeresultatene påvirkes av hvilke personer du har i ditt nettverk og helt sikkert deres vaner og mine vaner på nettet.

Facebook viser jo en del relativt relevante reklamer, men google sin mailklient er bedre… Amazon gir gode anbefalinger av bøker ut i fra hva jeg har kjøpt og hva jeg har kikket på… Er det sansynelig at ikke google gjør det samme…

Tenk hvilke enorme mengder data google sitter på og kan analysere for å komme opp med forbrukermønster. Det er enkelt å importere kontakter/venner osv til Google+ og det er ikke tvil om at de har tenkt lenge før de lanserte denne tjenesten. De har gradvis utviklet mer og mer av sine tjenester rundt de gode søketreffene og tjener sine penger på at nettopp du og jeg skal bruke google når vi søker.

Den søkemotoren som gir meg det beste resultatet er gjerne den jeg foretrekker… men hva er det beste treffet? Er det beste treffet for meg det samme som for deg når vi søker med de samme ordene? Er det slik at hva jeg gjør på nettet og hvem jeg har i mitt nettverk påvirker mine valg? Hvis så burde jo også google bruke dette i sine algoritmer – noe jeg er ganske sikker på at de gjør (kan jeg komme på det har de alt gjort det). Jeg vil påstå at jeg foretrekker at google tar hensyn til hvilke preferanser og vaner jeg har når de skal vise annonser og rangere treffene. Det er faktisk slik at jeg liker å se på reklamen til Amazon – det er jo anbefalt litteratur ut i fra hva jeg er interessert i… hvorfor skal søk være annerledes sett ut fra et salgsperspektiv?

Det jeg syntes er utfordringen er at dersom jeg er ute etter å kjøpe noe eller om jeg ønsker å undersøke noe innen et segment så kan man bruke like ord, men min situasjon er annerledes. Det å klare å ut i fra hvilke linker en bruker klikker på identifisere om det er i en kjøpssituasjon eller en informasjonssøkene fase en bruker er kan være en spennende vei fremover! Vise «objektive» tester når man søker og nettbutikkers treff når man er i kjøpsmodus… dette kommer, men når?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.