Hjortefilet med sherrykremet saus

600g hjortefilet
Pepper
Olivenolje
Smør

Tilbehør:
Poteter
Gulrot
Brokkoli
Rosenkål

Saus:
2 sjalottløk
1 ss usaltet smør
1 dl hvitvin
5 dl lys kraft
2 dl kremfølte
1 ts maisenna
Salt og pepper
3 ss tørr sherry

Vend hjortefileten i grovkvernet pepper og ha på olivenolje så smaken trekker inn, la den ligge mens du lager sausen.

Hakk løken og fres den blank i smør. Hell på hvitvin og kok inn til en tredjedel. Tilsett kraft og kok inn til halv mengde. Spe med fløte og la sausen koke i fem-seks minutter. Smak til med salt og pepper, jevn sausen med maisenna utrørt i 3 ss vann (sausen må da koke). Sil sausen, ha i smør og varm det smeltes, rør så inn sherry. Kjør sausen glatt i en mikser.

Smørdamp grønnsakene; ha i en god del smør sammen med grønnsakene i en kald panne, varm forsiktig opp mens du rører til smøret er smeltet. Rør ofte og la pannen stå på lav varme. Det tar ca 20 minutter før alt er klart.

Stek hjortefileten først på maks varme til den har en skorpe rundt hele (ca 1½ minutt), slå ned varmen og vend ofte. Del opp til porsjonsstykker og legg hjortefileten oppå de smørdampede grønnsakene og server fra pannen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.