Knekkebrød

Knekkebrød er utrolig enkelt å lage selv – og smaker utrolig godt!

Ingredienser:
2 dl havrekli
2 dl solsikkefrø
2 dl havregryn (bjørns lettkokte bruker jeg)
2 dl nøtter som er grovhakket (jeg bruker en blanding av 50/50 valnøtter og saltet og ristet gresskarfrø)
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann (kaldt vann bruker jeg, men det har kanskje ikke noe å si?)

alle ingredisener du trenger for å lage knekkebrød

Bland alt sammen i en bolle og la det stå i 30 minutter å svelle. Du kan gjerne endre på blandingen. Jeg har testet med 50/50 hasselnøtter og greskarfrø noe som satte et tydelig hasselpreg. bare med gresskarfrø tror jeg at kan være godt, men jeg syntes det blir best med de som er saltet og ristet… men det er en smakssak da.

knekkebrødrøre

Sett ovnen på varmluft 180 grader

Knekkebrødrøre er stpredt utover bakeplata med en god kniv

Spre røren utover 3 stekeplater i et ikke alt for tykt lag og la de steke i ca 1o minutter, da tar du brettene ut og skjerer spor som gjør det lettere å dele opp knekkebrødene når de er ferdig stekt.

Knekkebrødene er ferdig stekt og kjennes lette og sprø

Sett brettene tilbake i ovnen og nå lar du de stå i ca 25 minutter (i tillegg til de 10 minuttene jeg nevnte overfor) så de blir ferdige. Etter dette skal ovnen ned på 100 grader og de skal ettersteke i overkant av 1 time med døren på gløtt for å få ut resten av fuktigheten

Oppbevares i en lufttett boks

3 Comments:

  1. Hvor mye sammalt rug bruker du? Den er på bildet men ikke i oppskriften din?

  2. Jeg bruker litt orskjellige blandinger, men det viktige er at man holder forholdet relativt likt. Jeg bytter litt ut havrergryn eller havrekli en gang, andre ganger justerer jeg køtteblandingen.

    Jeg syntes disse blir bedre med noe mer salt og har kommet til at «nøtteblandingen» blir best med bare gresskarfrø (helst de som er ristede og saltet)

  3. forresten kan jeg anbefale å teste med tykkere knekkebrød, har laget noen «batcher» på bare to brett og det blir veldig godt, men da trenger de noe lengere tid i ovnen – knekkebrødene skal kjennes lette og tørre ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.