Ca 30 stk.
Ingredienser:
3 egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
150 gram smør
1/2 ts. vaniljesukker
1/4 ts. kardemomme
1/2 – 1 dl kaldt vann
Slik gjør du:
- Visp egg og sukker til en luftig eggedosis mens du smelter smøret
- Bland i hvetemel, vaniljesukker og kardemomme
- Ha i avkjølt smeltet smør og bland det inn til en glatt røre
- Ha i «passe» med vann, 1/2 dl og ha i litt mer om du mener det trengs i forhold til en passe flytende røre
- La røren svelle i ca 30 minutter
- Varm Krumkakejernet
- Ha i en god spiseskje røre i et usmurt jern
- Press godt sammen så krumkakene blir fine og tynne
- Hos meg tok det ca 20 sekunder å steke hver krumkake
- Ta ut den ferdige platen og rull den rundt en «krumkakepinne» eller ha den i en kopp eller bolle og avkjøl der mens du steker neste
Nyt krumkakene som de er eller fyll dem med multekrem eller annet godt!