4 pers.
1 lammelår ca.2,5 kg.
1 ss hakket frisk salvie (kan sløyfes)
1 ss hakket frisk rosmarin
2 ss hakket persille
2 ts salt
1 ts pepper
4 båter finhakket hvitløk
8 stk poteter
2 store løk
½ dl olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
Bland sammen urter, salt, pepper og hvitløk. Stikk små snitt med en spiss kniv over hele steken. Gni urte blandingen over steken og pass på at noe kommer inn i snittene.
Skrell poteter og løk, skjær i 2-3 cm tykke skiver (løken i tynne skiver). Legg poteter og løk i en langpanne. Hell over oljen og dryss salt og pepper over.
Legg steken på rist over langpannen, stikk in steketerm.
Stek på 125 C til steketerm viser 70 C for rosa eller 76 C for gjennomstekt.
La steken hvile i ca.20 min før oppskjæring.
Server med ovnsstekte poteter, sjysaus og smørdampede grønnsaker.
Sjysaus.
5 dl.sjy fra steken
2 ss maisennamel
1 ss soyasaus
1 dl rødvin
½ ts salt
½ ts pepper.
Sil sjyen, tilsette soyasaus og rødvin. Kok opp, rør ut maisennamel i litt kaldt vann og spe til du får en passe tykk saus. La småkoke ca 15 min. smak til med salt og pepper.
(lettvint og deilig)