Lammestek m/urter

4 pers.

1 lammelår ca.2,5 kg.
1 ss hakket frisk salvie (kan sløyfes)
1 ss hakket frisk rosmarin
2 ss hakket persille
2 ts salt
1 ts pepper
4 båter finhakket hvitløk
8 stk poteter
2 store løk
½ dl olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper

Bland sammen urter, salt, pepper og hvitløk. Stikk små snitt med en spiss kniv over hele steken. Gni urte blandingen over steken og pass på at noe kommer inn i snittene.

Skrell poteter og løk, skjær i 2-3 cm tykke skiver (løken i tynne skiver). Legg poteter og løk i en langpanne. Hell over oljen og dryss salt og pepper over.

Legg steken på rist over langpannen, stikk in steketerm.

Stek på 125 C til steketerm viser 70 C for rosa eller 76 C for gjennomstekt.

La steken hvile i ca.20 min før oppskjæring.

Server med ovnsstekte poteter, sjysaus og smørdampede grønnsaker.

Sjysaus.

5 dl.sjy fra steken
2 ss maisennamel
1 ss soyasaus
1 dl rødvin
½ ts salt
½ ts pepper.

Sil sjyen, tilsette soyasaus og rødvin. Kok opp, rør ut maisennamel i litt kaldt vann og spe til du får en passe tykk saus. La småkoke ca 15 min. smak til med salt og pepper.

(lettvint og deilig)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.