Nordic Light fredag 06. mai 2011

08:30
Frokostfilm

08:30
FairMail prosjektet
Gatebarn i Peru og India får lære seg kunsten å fotografere og tjener penger til livets opphold ved å selge sine bilder. Nordic Light skal informere og være bindeleddet mellom nye lærekrefter i Norge og FairMail i Peru og India.

10:30
Jenny Lexander
Motefotograf med en sterk grafisk og poetisk profil. Lexander fanger feminitet fra alle vinkler. Mange av bildene gir assosiasjoner til drømmer og eventyr.

10:30
Vee Speers
Vee kommer med bilder fra sitt ferskeste prosjekt Immortal, samt den populære utstillingen The Birthday Party. Utstillingen har høstet strålende kritikker, og er blitt et av de mest omtalte prosjektene de siste årene.

12:00
Regnar Axelsson
Han har opplevd arktiske stormer, falt nedi sprekker og våknet opp på isflak drivende til havs. Men, ingenting av dette har skremt Ragnar fra å oppgi sine reiser. Etter 25 år fortsetter han å trosse naturkreftene, og vender stadig tilbake til de mest utilgjengelige og avsidesliggende områdene på Grønland for å dokumentere mer enn 4000 år gamle jakttradisjoner.

12:00
Bruno Ehrs
Bruno Ehrs er en av de virkelig store klassikerne innenfor svensk fotografi, en perfeksjonist som utøver sitt håndverk til fingerspissene.
Han fotograferer bredt innenfor områder som arkitektur, dokumentar, mat, reklame, kunst, industri, miljø, natur og landskap, og portrettering. Av flere reisemagasiner er han blitt kalt en reisefotograf av topp klasse.
Kort fortalt, Bruno behersker alle sjangre; og ikke minst, alle kundegrupper, deriblant de kongelige.

14:00
Pekka Turunen og Esko Männikkö
I perioden 1989 til 1995 reiste de to markante finske fotografene Esko Männikkö og Pekka Turunen på flere turer sammen til Kola Peninsula, i nordvest Russland Dette er et område som har vært preget av mye forurensning og slitasje, blant annet fra gruveindustrien. På den tiden de to fotografene hadde sine reiser til området, var den største miljøtrusselen sur nedbør.

14:00
Chin Chin Wu
”Hvorfor er kvinnens underliv ansett som upresentabelt og tabu?” spør Chin Chin. Hun ønsket å gjengi kvinnens “ansikt” gjennom et portrett av det mest intime området på kroppen. Hun er den første kinesiske fotografen som besøker Nordic Light, og kanskje også en av de som vil vekke størst oppsikt for sine bilder.

16:00
Joakim Eskildsen
Joakim byr på et innblikk i den flere ganger prisbelønte boken og utstillingen ”The Roma Journeys”, som med sine mer enn 200 maleriske bilder skildrer ulike sider av livet til romfolket i syv forskjellige land; Ungarn, India, Hellas, Romania, Frankrike, Russland og Finland.

16:00
Joakim Strömholm
Det finnes knapt en ting denne mannen ikke har arbeidet med! En tusenkunstner av en fotograf som gjennom sin karriere har arbeidet med mange ulike sjangre. Musikk, teater og stillbilder på filminnspillinger er etter hvert blitt hans spesialitet.
Til Kristiansund kommer Joakim med bilder og høydepunkter fra sin egen og sin fars (Christer Strömholm, 1918-2002) karriere.

18:00
Lucien Clergue
”Mine tre favorittsjangre er døden, livet og ingenmannslandet et sted i mellom. Dødsstøtet under tyrefektingen, den nakne kvinnens former i vakker natur; landskapet med sjøen og sanden… »
Lucien er et fotografiets symbol i dagens Frankrike, omtalt som en poet med kamera.

18:00
Albert Watson
Albert Watson regnes som en av verdens mest suksessfulle mote- og reklamefotografer i vår tid. Han har hatt mer enn 250 forsider av motebladet Vogue, hans bilder brukes også jevnlig i magasiner som Rolling Stone, Time, Vibe, Mademoiselle, GQ og Harper’s Bazaar.

21:30
Ansikt til Ansikt med Jahn Otto Johansen

22:00
Fotoquiz med Morten M Løberg

23:30
Festivalkro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.