Nordic Light lørdag 07. mai 2011

Det er trist, men sant… dette er siste dag på Nordic Light for dette året.

08:30
Frokostfilm

08:30
Hvordan presentere seg selv
Møt en fotograf, en gallerist og en redaktør. De gir praktiske tips og råd om hvordan du bør presentere deg selv til en potensiell oppdragsgiver.
Lær å selge deg selv! Ung eller gammel, det spiller ingen rolle. Dette foredraget passer for deg som har lyst til å få gode råd og lære mer hvordan du kan markedsføre dine arbeider og deg selv ut i den store verden. Hvordan får du solgt kunsten din? Til å veilede har Nordic Light hyret inn ingen ringere enn Burkhard Arnold, Christian Fredrik Wesenberg og Helge Baardseth.

10:30
Joakim Strömholm
Det finnes knapt en ting denne mannen ikke har arbeidet med! En tusenkunstner av en fotograf som gjennom sin karriere har arbeidet med mange ulike sjangre. Musikk, teater og stillbilder på filminnspillinger er etter hvert blitt hans spesialitet. Til Kristiansund kommer Joakim med bilder og høydepunkter fra sin egen og sin fars (Christer Strömholm, 1918-2002) karriere.

10:30
«All Roads Photography»
Dette prosjektet er et samarbeid mellom National Geographic, Chris Rainier og Nordic Light, og som vil gi deg innsikt i hvordan urinnvånere forskjellige steder i verden lever sine liv.

12:00
Møte i galleriet
To ganger i løpet av festivalen arrangerer vi et møte med utstillerne i galleriet der de har sin utstilling. Dette er en unik sjanse til å bli nærmere kjent med fotografen, stille spørsmål, få ideene bak utstillingen etc. Eller slå av en prat. Vi anbefaler deg å ta turen rundt til de forskjellige utstillingene, og møte kunstnerne ansikt til ansikt.

12:00
«Printrevolusjon», foredrag av Per Arnfinn Persen
Per Arnfinn Persen holder en rekke kurs og seminarer for FotoNorge på Adobe Photoshop og Lightroom innen digital arbeidsflyt, printing, fargestyring og kalibrering. Under Nordic Light vil han fokusere på hva som skjer med fotografiet etter opptak og hvordan oppnå optimal kvalitet til trykk, utskrift og web.

12:30
Nils Aukan med familieforestilling
Undervannsfotograf Nils Aukan vil i en familieforestilling vise undervannsfoto fra hele sin karriere. Han har fotografert i Asia, Afrika, Europa, Mellom Amerika – og i nærmiljøet.
Vi inviterer til en høyst severdig familieforestilling.

14:00
Orsolya Haarberg
Orsolya Haarberg er utdannet landskapsarkitekt, og har i tillegg jobbet flere år innenfor naturforvaltning. På samme tid hadde hun fotografering som hobby og ble medlem i foreningen for de ungarske naturfotografer i 2001.
På selveste kvinnedagen, 8. mars 2008, ble Orsolya Haarberg tatt opp som det første kvinnelige medlemmet av Norske Naturfotografer. Ungarske Orsolya Haarberg, tidligere Bozsér, er gift med den norske naturfotografen Erlend Haarberg. Sammen har de to gjort flere prosjekter, både i Skandinavia og i Sentral- og Øst-Europa. Deres bilder og artikler om fugler og pattedyr er høyt verdsatt, og brukes mye i forskjellige publikasjoner i Europa.

14:00
Pekka Turunen og Esko Männikkö
I perioden 1989 til 1995 reiste de to markante finske fotografene Esko Männikkö og Pekka Turunen på flere turer sammen til Kola Peninsula, nord i Finland. Dette er et område som har vært preget av mye forurensning og slitasje, blant annet fra gruveindustrien. På den tiden de to fotografene hadde sine reiser til området, var den største miljøtrusselen sur nedbør.

16:00
Amedeo M Turello
Turello er motefotograf ut til fingerspissene. Bildene hans er preget av vakre kvinner kledd i klær og kreasjoner fra kjente designere.

16:00
Fargefotografiet 150 år, foredrag av Leif Preus
Det er 150 år siden fargefotografiet så dagens lys, bokstavelig talt. Norges nestor innen fotografi, Leif Preus, vil holde foredrag om det som den gang var en revolusjon innen fotografiet.

18:00
Albert Watson
Albert Watson regnes i dag som en av verdens mest suksessfulle mote- og reklamefotografer i vår tid. Han har hatt mer enn 250 forsider av motebladet Vogue, hans bilder brukes også jevnlig i magasiner som Rolling Stone, Time, Vibe, Mademoiselle, GQ og Harper’s Bazaar.

18:00
Lucien Clergue
”Mine tre favorittsjangre er døden, livet og ingenmannslandet et sted i mellom. Dødsstøtet under tyrefektingen, den nakne kvinnens former i vakker natur; landskapet med sjøen og sanden… »
Lucien er et fotografiets symbol i dagens Frankrike, omtalt som en poet med kamera.

21:00
Wrap-up party for alle
Wrap-up party! Middag og party til du stuper!
Lørdag 7. mail avslutter vi festivalen med et stort party på Quality Hotel Grand (festivalhotellet).
Festen starter bare kort tid etter de siste foredragene. Du rekker kanskje et raskt klesskift og en runde med pudderkosten, men ikke stort mer.
Påmelding og kjøp av billetter skjer gjennom festivalkontoret, og her gjelder førstemann til mølla.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.