Nordic Light torsdag 05. mai 2011

08:30
Sochi prosjektet
”Vinter OL i 2014 vil bli holdt i Sochi i Russland!” kunngjorde presidenten i den Internasjonale Olympiske Komité, 4. Juli 2007. Hva skjer med omgivelsene før, under og etter en slik herjing med natur, landsbyer og, ikke minst, mennesker?

08:30
Frokostfilm

10:30
Helene Fjell
Helene Fjell debuterer på Nordic Light 2011 med sin første separatutstilling. Hun er utdannet pressefotograf og har gått på workshops hos flere anerkjente fotografer i inn- og utland.

10:30
Gered Mankowitz
Rockefotografen Mankowitz er rett og slett legendarisk. Gjennom mer enn 45 år har han udødeliggjort en rekke berømte artister som for eksempel The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Slade, Elton John, Kate Bush og The Eurythmics. Spenn deg fast og bli med på en reise i musikkens visuelle univers, tolket av «the one and only» Gered Mankowitz!

12:00
Bruno Ehrs
Bruno Ehrs er en av de virkelig store klassikerne innenfor svensk fotografi, en perfeksjonist som utøver sitt håndverk til fingerspissene.
Han fotograferer bredt innenfor områder som arkitektur, dokumentar, mat, reklame, kunst, industri, miljø, natur og landskap, og portrettering. Av flere reisemagasiner er han blitt kalt en reisefotograf av topp klasse.
Kort fortalt, Bruno behersker alle sjangre; og ikke minst, alle kundegrupper, deriblant de kongelige.

12:00
Ragnar Axelsson
Han har opplevd arktiske stormer, falt nedi sprekker og våknet opp på isflak drivende til havs. Men, ingenting av dette har skremt Ragnar fra å oppgi sine reiser. Etter 25 år fortsetter han å trosse naturkreftene, og vender stadig tilbake til de mest utilgjengelige og avsidesliggende områdene på Grønland for å dokumentere mer enn 4000 år gamle jakttradisjoner.

14:00
Vee Speers
Vee kommer med bilder fra sitt ferskeste prosjekt Immortal, samt den populære utstillingen The Birthday Party. Utstillingen har høstet strålende kritikker, og er blitt et av de mest omtalte prosjektene de siste årene.

14:00
Joakim Eskildsen
Eskildsen byr på et innblikk i den flere ganger prisbelønte boken og utstillingen ”The Roma Journeys”, som med sine mer enn 200 maleriske bilder skildrer ulike sider av livet til romfolket i syv forskjellige land; Ungarn, India, Hellas, Romania, Frankrike, Russland og Finland.

16:00
Deborah Turbeville
Hennes arbeid lokker og begeistrer et stadig større publikum. Unge kunstnere oppsøker henne for veiledning, råd, kunnskap, for å finne inspirasjon, og lære mer om hennes ungdommelige måte å visualisere verden og livet på.

16:00
Erwin Olaf
Norges Fotografforbund (NFF) vil bringe den nederlandske fotografen Erwin Olaf til Nordic Light.
Hans arbeid byr på sterke uttrykk og kan til tider provosere. Han er selvfølgelig elsket av reklamebransjen, som ofte benytter seg av hans evne til å tiltrekke seg oppmerksomhet. Olaf arbeider også med filmproduksjon.

18:00
Ansel Adams, foredrag av Chris Rainier
Ansel Adams (1902-1984) er kjent for sine slående vakre naturfotografier, helst i svart-hvitt. Han tok mange av dem i nasjonalparken Yosemite i California, men han reiste også mye på jakt etter naturens skjønnhet. Han etterlot seg over 40 000 negativer. Han foretrakk å ta bilde med storformatkamera på stativ.

18:00
Debatt om kongebildene
Foto.no i samarbeid med Nordic Light inviterer til paneldebatt om de nye kongebildene.
Medvirkende: CF Wesenberg, Hans Jørgen Brun, Magnar Fjørtoft, Bruno Ehrs m.fl.
Kongebildene har blitt viet stor oppmerksomhet etter at de ble offentliggjort. Ikke minst har de blitt debattert i flere omganger på nettstedet Foto.no.
Motefotografen Sølve Sundsbø er mannen bak fotografiene denne gangen, og må tåle kritikk for blant annet dårlig lyssetting og retusjering i photoshop. Samtidig høster han ros fordi han lytter til kritikken som hans forgjengere var gjenstand for, og vinkler tradisjonelle og lite nytenkende bilder til noe som kunne ha vært coveret til et fashionmagasin. Hva mener du? Velkommen til debatt!

19:00
Fotografiprisen deles ut i Kristiansund
Norske fagfotografers fond (NFF) stiftet Fotografiprisen i 1989. Prisen deles ut annet hvert år.
Fotografiprisen er i år på 100 000 kroner og gis til en fotograf som i særdeles grad har utmerket seg på en faglig og kreativ måte. Fotografiprisen er den største fotografiprisen i Norge, og kan sammenlignes med Brageprisen for forfattere. Vinneren skal ha en kombinasjon av høy faglig kvalitet og kreativitet.
Dette er en viktig markering for fotografiet i Norge. Prisen har alltid tidligere vært delt ut i Oslo. Nå skal prisen deles ut i en verdig ramme under Nordic Light International Festival of Photography. Nordic Light er stolte over å ha fått denne oppgaven i år, og ser med glede fram til prisutdelingen.
Juryformann for fotografiprisen 2011 er Erik Fuglseth.

Tidligere vinnere av prisen er Morten Krogvold (1989), Knut Bry (1994), Dag Alveng (1997), Kjell Sten Tollefsen (1999), Agnete Brun (2001), Herdis Maria Siegert (2003), Tom Sandberg (2005), Per Maning (2007) og Jonas Bendiksen (2009).

19:30
Møte i galleriet
Møt din favoritt ansikt til ansikt i galleriet.
To ganger i løpet av festivalen arrangerer vi et møte med utstillerne i galleriet der de har sin utstilling. Dette er en unik sjanse til å bli nærmere kjent med fotografen, stille spørsmål, få ideene bak utstillingen, lyssetting og komposisjon og hva du ellers måtte ha på hjertet.
Vi anbefaler på det varmeste å sette av denne tiden, dette blir en unik sjanse til å komme tett på din favoritt

21:30
Ansikt til Ansikt med Arve Tellefsen

22:00
«Daguerre, hva for no’?» Fotoquiz med Morten M Løberg

23:30
Festivalkro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.