Aleksander betyr «Beskytter av mennesker»
Jeg ble født 4. februar 1978 og ønsker å lære noe nytt hver dag! Det gjør jeg som regel da jeg jobber med teknologi som kobler teknologiske muligheter med markedet der ute – her det er mye spennende som skjer. Jeg har også tre barn som vokser og spirer dag for dag som samboeren og jeg gjør vårt beste for å gi ett godt utgangspunkt for voksenlivet som kommer en gang i fremtiden.
Av utdanning har jeg en mastergrad innen IT Ledelse (Master of Information system managment) ISM fra Brunel, en Bachelor Informasjonsteknologi fra NITH (tidligere DPH), samt Markedsøkonom fra OMH. Så jeg er litt blandet med tanke på utdanning med markedsføring og forbrukeradferd koblet til programmering og ledelse.
Jeg begynte i desember 2019 som Head of CRM for Digitale Medier 1881 og Idium 1881 etter at jeg har jobbet for meg selv i noen år. Dette har vært en spennende reise der jeg jobber med en visjon for CRM og etterstrebe at vi utnytter mulighetene i organisasjonen på best mulig måte for en bedre salgsflyt og mer lønnsomme prosesser.
Jeg startet for meg selv med firmaet Dye Forretningsutvikling, etter tre år som IT-Direktør for Confex-konsernet da jeg flyttet til Kristiansund i august 2018. Vi valgte å prioritere familien og bidra i hverdagen her og tok vare på svigerfar på hans siste år. Da jeg startet for meg selv fikk jeg Gyldendal undervisning som kunde fra 1. november 2017 og gradvis viste flere forretningsenheter i Gyldendal-konsernet vist interesse for arbeidet der. Det startet med en kartlegging av kundedata. Hvilke kundedata har de og i hvilke systemer ligger de? Videre har dette blitt tatt opp på konsernnivå og jeg jobbet fra mars 2018 med Undervisning og med Akademisk samt har dialog og prosjektet vil påvirke Rettsdata og Litteratur, samt konsern.
I tillegg til Gyldendal jobbet jeg med for Develo som senere ble til Idium 1881 der vi har kunder som NEAS, der jeg ledet prosjektet for min sine på app og nettsidene deres. Her satte NEAS meg inn i styringsgruppen for et større forretningskritisk prosjekt der jeg representerte NEAS og arbeidet med gjennomføringen av en del strategiske initiativ med partnere som Spora Steria, Kong Arthur, Profit Base og oss selv Develo (nå Idium 1881). Samtidig hadde vi en del spennende prosjekter vi jobbet med. Jeg har også samarbeidet med GDPR for Grønt Punkt som også er en Idium-kunde. Idium ble stadig en større og større oppdragsgiver og endte med ansettelse i systemet. På veien fikk jeg også ansvaret for Alti som er en kjøpesenterkjede som gikk ut av Amfisystemet og startet for seg selv, LL Holding er eier. Der bygget vi opp en Umbraco hjemmeside som håndterte krysspublisering til alle kjøpesentre de har med både artikler, tilbud og kampanjer.
Fra august 2014 til august 2017 var jeg IT-Direktør for Confex-konsernet som da fantes i Norge, Sverige og Tyskland. Jeg var med i prosessen der vi solgte Tyskland og overførte teknologi, rammeverk og brandet til kunden. Confex skal være arbeidslivets førstevalg for nødvendig kompetanse på arbeidsplassen. Min rolle var å få en tydelig visjon for hvor vi skulle hvordan bruke IT strategisk for å nå dette målet. Confex skal være best på det de gjør og må finne mulighetene som best gavner både Confex og kundene på kort og lang sikt. Automatisering og optimalisering av prosesser er mye av det jeg jobbet med daglig. Som CTO var det mange tanker om veien fremover, men i et lite konsern fikk jeg også mye konkret og hands-on oppgaver som gjør at jeg trives godt ved å få levert noe på kort sikt og annet tar tid. Noe av dette var automatisering av prospektingprosessen – automatisere oppdatering av kunde- og prospekdatabasen. Jeg var med å starte arbeidet med ISO9001 sertifiseringen som ble ferdigstilt i april 2018 da Confex fikk denne sertifiseringen. Det var også mange andre oppgaver med styring av eksterne IT partnere som Inility for drift og daglig PC behandling, Netmaking for utvikling av nettsidene sammen med Northern Beat. Nettsidene var basert på eZ systems sin CMS plattform. Alle disse linkene linker rett til kundecaset vårt om du vil lære mer om arbeidet der.
Etter turen innom Eniro startet jeg hos NCC der jeg ble til august 2014. Jeg jobbet som prosjektleder hos NCC Construction der jeg satt i ledergruppen for IT i Norge og utviklet program managment office (PMO) lokalt og jobber opp mot konsernet der jeg var med i PMO Council.
Fra januar 2012 til juli 2013 var jeg prosjektleder i PMO hos Eniro der jeg tilhørte PMO i konsernet med hovedkontor (og leder) i Stockholm.
Fra august 2001 til januar 2012 jobbet som prosjektleder
ved NKI Nettstudier der jeg ledet utviklingen av nki.no og nettskolen (læringsplattformen til NKI – utviklet internt) som betjener ca 14.000 nettstudenter årlig. NKI Nettstudier jobbet ut i fra SCRUM metoden og jeg fikk en sertifisering fra Scrum Alliance 24. mars 2011 som ScrumMaster.
Tidligere også vært prosjektleder for EU prosjektet Incorporating Mobile Learning Into Mainstream Education for NKI. Prosjektet i sin helhet ble styrt fra Irland, men jeg representerte NKIs deltakelse her. Jeg har også tatt del i EU prosjektet «Mobile Learning in Mainstream Education» som er et prosjekt som kartla hvor langt mobil læring har kommet innen EU-land, men også i verden som helhet.
Da jeg startet hos NKI i 2001 arbeidet jeg med vedlikehold og videreutvikling av nettskolen (NKIs læringsplattform) og tjenestene bak og foran passord for våre nettstudenter, da med vekt på XML-teknologi og SQL. Av andre oppgaver jobbet jeg med det meste innen web for NKI Nettstudier.
Min masteroppgave «How can web 2.0 be used to improve cooperation between eLearners?» ble skrevet med utgangspunkt i NKI sine nettstudenter som hadde to eller flere læringspartnere. Jeg kartla deres bruk av web 2.0. tjenester (sosiale medier som Facebook, Twitter m.fl.) og deres holdninger til kommunikasjonstjenester på nett. Linken er direkte til en pdf og den er lisensiert etter CC lisens som er vedlagt.
Min avsluttende oppgave ved NITH (2003) var om mobil læring – mLearning og hadde tittel Mobile Education – A Glance at The Future dersom det er av interesse er den å finne artikkler på denne siden.
Jeg interesserer meg for strategi og sosiale medier og kunne tenke meg å benytte dette samt min bakgrunn fra markedsføring i prosjekter fremover. Jobben ved NKI har gitt meg innsikt i pedagogikk og didaktikk og har en klar oppfattelse på hvordan sider burde legges opp og hva som burde vektlegges for å gi en god brukeropplevelse med god læringseffekt.
Jeg har også jobbet med søkemotoroptimalisering for NKI og har i den forbindelsen sett sammenhengen med brukbarhet, universell tilrettelegging og oppbyggning av tekster (skrive i traktform) opp mot søkemotorer og utrolig nok – søkemotorer legger større vekt på godt strukturerte tekster. Så om man skriver som for en avis, der det viktigste budskapet kommer først og man skriver for mennesker kommer man langt på nett.
På fritiden er jeg mye ute og fisker. Jeg driver også litt med fluebinding, noe jeg startet med i 2001, og trives ute i naturen og er ellers glad i å ta bilder og reise. Har fått en kjærlighet for (Sør-)Afrika etter 4 safarier der nede (i ’99,’02 , ’05 og ’09), samt en i Zimbabwe i ’97. På alle turene besøkte jeg vingårder og setter i så måte stor pris på et glass rødvin til et (godt) måltid eller bare for seg. Jeg takker heller ikke nei til en god hvitvin en sommerdag eller til riktig mat. Jeg er også veldig glad i å lage mat. Det er ett ordtak som sier «en gang Afrika, alltid Afrika» og det stemmer, har man først vært der en gang – vil man tilbake. Det vil man i alle fall dersom man liker å oppleve mye, reise på vingårder, se Afrikas ville dyr på safari eller rett å slett kaste seg utfor Victoria Falls Brigde med en gummistrikk festet til bena som eneste sikkerhet – bungi jumping, 110 meter rett ned! Alternativt kan man prøve seg på Bloukrans Bridge som er 216 meter! Da jeg hoppet for første gang var Vic Falls verdens høyeste bungi jumping over land, så tok Bloukrans over… Begge steder er fantastiske! En opplevelse som ikke kan beskrives, men må oppleves.
Meg og foto
Jeg har vært interessert i foto i mer eller mindre grad så lenge jeg kan huske og kjøpte min første speilrefleks i 1996 for å være klar for en safari i Zimbabwe og Kariba i ’97. To år senere var jeg på safari i Sør-Afrika og på nytt i 2002. I 2004 kjøpte jeg min første digitale speilrefleks (DSLR); Nikon D70 og dro tilbake til Sør-Afrika på safari i 2005, denne gang med digitale bilder! I i 2007 kjøpte jeg en Nikon D300. Nok en gang dro jeg på safari til Sør-Afrika denne gang i 2009 så jeg har mye erfaring med den type foto. D800 i 2012. Denne har holdt utrolig godt og var fortsatt et godt kamera i 2022, men jeg gikk over til speilløst og kjøpte min Z6 i 2020 og videre har jeg oppgradert til Z7 da jeg savnet oppløsningen fra 2012 kameraet D800! Min Z7 kjøpte jeg i november 2022 og er det kameraet jeg bruker i dag. i
Jeg har alltid vært fasinert av gode bilder som får en til å stoppe opp og ikke minst er Akt et område jeg syntes er utrolig fascinerende. Det å lage flotte former med lys og kropp! Jeg er mest fasinert av aktfoto som ikke alltid avdekker alt, men har lite erfaring med dette… håper på mer etter hvert.
Jeg har ellers deltatt på Morten Krogvold sin workshop i Vågå på trinn 1 og 2 samt vært på Nordic Light fotofestival i Kristiansund hvert år siden 2007 for fotografisk påfyll. Ellers har jeg deltatt på en dagsworkshop med William Ropp og sett litt av det å jobbe i totalt mørke med en lommelykt som er det han er kjent for. Jeg gjennom workshoppene til Morten fått interessen for sort/hvitt film foto og har kjøpt meg en Leica M6 og en Hasselblad 501CW. Analoge kameraer gir meg en form for meditasjon når jeg jobber med dem da jeg føler det er mer konsentrasjon og fokus med film enn digitalt – hvert bilde må liksom være verdt å trykke på utløseren for!