Dette klassiske tilbehøret til indisk mat er raskt og enkelt å lage. Raita smaker forfriskende til krydret mat av alle slag da både agurk og yoghurt kjøler ganen
4 porsjoner
Tilberedningstid ca 5 minutter + 30 minutter trekketid
1 agurk
3 dl yoghurt naturell eller lettrømme
2 vårløk i tynne skiver
1 grønn chili uten stilk og frø – finhakket
salt
Del agurken i to på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i tynne skiver, ta av litt til pynt og legg resten i en sil for å trekke. Dryss salt på agurken og la den trekke i 30 minutter.
Klem væske ut av agurken og bland yoghurt og agurk. Smak til med salt. Rør inn chili og vårløk. Ha raitaen i en serveringsbolle og pynt med agurk. Sett den i kjøleskapet til den skal serveres.
Tips: Yoghurten som brukes i India er tykkere enn vår norske. Du kan få yoghurten tykkere ved å la den renne av seg i et kaffefilter i 1-2 timer. du kan lage raita med andre grønnsaker også – eller med frukt. Prøv med bananer for eksempel.