Maraschino er en blank likør som kommer fra Italia. Den har smak fra marasca kirsebær som vokser i nordlige deler av Italia, nær Trieste. De finnes også i Kroatsia og Slovenia. Her bruker jeg den i en nydelig fruktsalat som gir en dessert som nok kan gi mange et nytt syn på fruktsalater om de er vandt til den man kjøper på boks.
1 liten ananas
1 banan
10 blå druer
1 mango
1 pære
Saften av en sitron
4 ss sukker
5 cl Maraschino
Mandler eller pistasienøtter
Pisket krem
Ananas uthules, fjern kjernen, kjøttet skjæres i små terninger. Skjær banan og pære også i små biter. Del druene i fire og fjern steinene. Fjern stein og skinn fra mangoen og skjær i terninger. Bland alt i en stor bolle og smak til med sitronsaft, sukker og Maraschino. Det hele fylles i den uthulende ananasen. Pyntes med hakkede mandler eller pistasienøtter.