Denne suppen kan brukes som forret eller som en middag, alt kommer ann på hvor mye du serverer. Denne suppen er god en kald høst- eller vinterkveld på hytta eller kan gjerne taes med på en termos. Ønsker du at suppen skal mette mer kan du legge opp i kjøttboller eller pølsebiter.
4-5 porsjoner
600-700g knollselleri
300g poteter
1 løk
1 ss smør
1 1/2 liter svak hønse eller grønnsakbuljong
1 bunt gressløk
Skrell og skjær sellerien og potetene i mindre biter. Skrell og grovhakk løken
Sett et kokekar på middels varme og smelt smøret uten at det tar farge. La løken surre lett et minutt eler to under omrøring.
Legg sellerien og potetene i gryta og rør om. Legg på lokket og la grønnsakene småputre i 5 minutter
Hell på buljongen og la trekke i 25 minutter. Hakk eller klipp gressløken fint.
Sil suppen og hell buljongen tilbake i kokekaret. Mos grønnsakene grovt med en potetpresse eller i en mikser.
Bland mos og buljong. Smak til med salt og pepper. Bland til slutt i gressløken.
Server suppen rykende varm, gjerne med godt grovt brød til.