Du kan lage bra sennep av tørrsennep, gjerne spritet opp med litt estragon, men her klinker vi til med ekte frø i en morter i tillegg! Denne blir sterk om du morter riktig og knuser mange (men ikke alle) frøene.
Du kan også morte frøene når de er tørre, det er mye enklere, men følg med på konsistensen og kanskje må du spe ut litt etter hvert når den har stått
ca. 4 ss sennepsfrø, gule
ca. 4 ss sennepsfrø, brune
ca. 8 ss brunt sukker
ca. 6 ss sennepspulver
ca. 1 ts olivenolje
ca. 1 ss hvitvinseddik
ca. 4 ss honning
ca. 1 ts salt
8 Nellikspiker, finhakket
2 ts estragon
Legg frøene i bløt natten over og sil av vannet. Ha dem i en morter og mos dem grovt sammen med sukker og estragon. Ha også i pulveret og rør det sammen med en liten skvett olje. Rør inn honningen. Spe videre med olje og eddik mens du jobber med klubben, til sennepen får en passe konsistens. Smak til med salt og juster eventuelt med mer eddik.