Sjokoladegratinerte fikner med pistasienøtter

Ferske finker er litt av en delikatesse. På sensommeren høstes de, men de finnes i utikkene hele året dersom du er på en buttikk med godt utvalg. Dette er en nydelig og litt spennede, kanskje eksotisk dessert.

4 porsjoner
12 ferske, modne fikner
1 ss smør
100 gram mørk sjokolade (helst 70% kakao eller mer)
2 ss portvin
4 ss spistasienøtter uten skall

Vanlijeis til servering

Forvarm ovnen til 225 grader C. Del hver fiken i to og leg halvdelene med snittflaten opp i en smurt ildfast form. Høvle sjokoladen med en potetskreller og fordel den over fikenene. Drypp portvin over. Grovhakk nøttene og strø dem på toppen. Sett formen i ovnen i ca 20 minutter. Server fikenene lunkne med is som tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.