Smørstekte kamskjell med gulrothasselnøttsalat og persillecoulis

En elegant forrett for de store anledninger. Persillecoulis har en fantastisk grønnfarge

4 porsjoner
12 kamskjell, ferske eller fryste
Salt og peper
Smør
2 gulrøtter
40 hasselnøtter
1 appelsinskall, bare det gule i tynne strimler
1 ss nøtteolje
2 ss appelsinjuice eller presset appelsinsaft
1 bunt persille

Rens ferske kamskjell eller halvtin de fryste. Krydre dem med salt og pepper. Stek dem i 2 ss smør i et halv til ett minutt på hver side, slik at de blir brune og fine. Kutt gulrøttene i så tynne strimler som mulig. Hakk hasselnøttene. Fres nøttene i litt olje og tilsett gulrøttene. Ha på appelsinskall og appelsinsaft. Varm opp å krydre med salt og pepper. Fjern stilkene på persillen. Forvell bladene i 2 minutter i lettsaltet vann. Miks dem til en fin puré og ha dem i en kjele. Varm opp og rør inn 4 ss smør. Smak til med salt og pepper. Anrett sausen som et speil på tallerkenen og legg på kamskjell. Fordel gulrotsalaten pent på toppen av skjellene.

Vinforslag
Hvit burgunder er best og tradisjonelt korrekt… men dyrt. Kan prøve en Chardonnay fra de nye vinlandene som er passende også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.