Dette er en fargerik og meget smaksrik grønnsaksrett som kombinerer spinat, tomater og krydder i en herldig Indisk symfoni.
4-6 porsjoner
Tilberedningstid ca 15 minutter
Koketid 20-25 minutter
1 kg fersk spinat
3 ss ghee eller olje
2 store løk i tynne skiver
2 hvitløksfedd i tynne skiver
5 cm fersk skrelt ingefær i fyrstykktynne strimler
Mildt chilipulver eller 1-2 ts paprikapulver og 1 knivspiss sterkt chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts korianderfrø
1/2 ts malt koriander
1/2 ts spisskummenfrø
salt og nykvernet sort pepper
1 boks tomater, ca 425 gram
Skyll spinaten godt flere ganger i kaldt vann for å få vekk all sand. La den renne godt av seg. Fjern tykke stilker og del opp store blader.
Varm ghee eller olje i en stor tykkbunnet kasserolle. Ha i løk og hvitløk. Stek under omrøring på middels varme i ca 5 minutter eller til løken er myk og gyllenbrun.
Ha ingefæren i kasserollen og rørestek på svak varme i 5-6 minutter. Tilsett chili, gurkemeie, garam masala, koriander og spisskummen og rørstek i 1 minutt.
Tilsett tomater med kraft og rør alt godt sammen. Klem tomatene litt i stykker. Kok i 4-5 minutter. Ha i spinaten og vend alt godt sammen. La det trekke til spinaten er myk, 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres varm som tilbehør til all slags indiske retter.