Tacokrydder

For å lage en bedre taco anbefaler jeg at du lager krydderet selv. Det er også mer moro å servere og spise noe man har gjort noe mer med enn å putte en pose i kjøttdeigen. En annen fordel er at det går ann å tilpasse krydderet til egen smak og ikke minst begrense sukker- og saltmengden. Skal du ha til en kveld er 1 del = 1 ts, men jeg lager som regel mer og har det i en lukket krydderboks.

Tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder i morter

2 deler chillipulver (fra Rajah, for matbutikk chilli bruk 4 deler)
2 deler spisskummin, jeg bruker hele frø som jeg tar i en morter (uten dette ingen smak av taco)
1 del paprikapulver
1 del oregano
1 del løkpulver
1 del malt koriander
1 fedd revet hvitløk, eller 1 del hvitløkspulver
1/2 del (grovmalt) svart pepper
1/2 del knust tørket chilli (heng chilli i en snor og la dem tørke om du ikke finner i butikken) eller cayennepepper
1/3 del salt
1/3 del brunt sukker

Chilli fra Rajah er minst dobbelt så sterk som matbutikk-chilli

Chilli fra Rajah er minst dobbelt så sterk som matbutikk-chilli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.