Thai biffsalat


Thailandsk biffsalat
(2 store porsjoner)

5-700 gram oksefilet
1/2 agurk
ca 250 gram (en liten kurv) cherrytomater
3/4 rødløk
3 store vårløk
1-2 Pak Choi
to store never finhakket koriander
en neve (prøv med to) finhakket mynte (jeg har peppermynte i hagen så jeg bruker det)

Dressing og marinade:

2 dl limesaft (5-7 stk)
3 ss østerssaus
3 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
5 ss brunt sukker
1,5 stor rød chili – finhakket med frø
3 ss ingefær – finhakket
3 fedd hvitløk – finhakket
Roten av 3 korianderstilker – finhakket
1 sitrongress – banket flatt og finhakket
1ss sesamfrø
1ss sesamolje

Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det raskt i pannen. La kjøttet hvile og tørke på noe papir så kjøttet blir tørt. Legg det så i en skål og hell marinade over og la det stå så lenge som du har tid til. Bland sammen grønnsaker og urter – og legg så tynne strimler av kjøttet på toppen. Hell over resten av dressingen til slutt.

Denne salaten er inspirert av lekkermunn.com og en artikkel på dagbladet.no/magasinet om Sitrongress


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *